V Jachetním Klubu Ostrava se zaměřujeme na výchovu a růst nových jachtařů, kde pravidelně organizujeme tréninky zaměřené na rozvoj dovedností dětí a mládeže v lodních třídách Optimist a ILCA.

Dětem od 8 let nabízíme skvělé podmínky pro rozvoj jejich jachtařských schopností, s cílem je připravit na vyšší úrovně včetně účasti na mezinárodních soutěžích.

Naše tréninkové prostředí podporuje mladé jachtaře, aby naplno rozvinuli svůj talent, zvládli nové výzvy a s naší pomocí dosáhli svých sportovních cílů.

Úspěchy našich členů nejen inspirují další kluby v České republice, ale také přispívají k růstu a síle jachtařské komunity zaměřené na rozvoj mládeže.

Klademe důraz na formování jachtařů s pevnými morálními hodnotami, kteří nejen vynikají na vodě, ale také působí jako inspirativní vzory pro ostatní.

https://jachting-ostrava.cz/wp-content/uploads/2024/03/IMG_2529-1.jpg
https://jachting-ostrava.cz/wp-content/uploads/2024/03/IMG_2206.jpg

Jak probíhá trénink

Letní příprava se skládá z tréninků na vodní hladině Hlučínského jezera. Sezóna začíná na jaře v březnu a končí až v listopadu, pokud nám to podmínky dovolí. Scházíme se pravidelně každou středu a čtvrtek od 14:00 do 19:00. Trénink zahrnuje přípravu lodě a poté vyjíždíme na vodu. Po praktickém výcviku probíhá zhodnocení a rozbor jednotlivých účastníků.

Pokud nám počasí nedovolí plachtit, pak probíhá trénink na břehu a to formou přednášek o trimu lodi, taktice a technice jízdy a pravidlech. V případě pěkného počasí, avšak bezvětří jsou vymýšleny kolektivní hry.